Каква е медицинската прогноза за човек с нисък ръст?

Когато родителите се сдобият с дете, което ще бъде с нисък ръст, и всички ние, когато сме се осъзнали и приели като личности, съвсем обичайно е да си зададем въпросите: Как моето състояние ще се отрази на качеството ми на живот и колко дълго ще живея?

Прочети още...

Подходящи ли са операциите за удължаване на крайниците?

Напълно разбираемо е, когато родителите научат диагнозата на детето си и разберат, че то ще бъде с нисък ръст, да търсят всякакво решение и лечение, чрез което ръстът му да е подобен с този на неговите връстници. В следващите редове специалистите от LPA отговарят на следния въпрос:

Прочети още...

Здравно наблюдение на деца с ахондроплазия

Тази тема е продиктувана от следния родителски въпрос: „Родители сме на новородено, което е диагностицирано с ахондроплазия, но нашият педиатър нищо не знае за нея. Какво да правим?”

Прочети още...

Операциите при децата с нисък ръст

В сайтът на американската организация LPA е разгледан въпросът, зададен от родители на деца с нисък ръст, който гласи следното:

Прочети още...

Ръстът при родителите и децата

Много хора с обичайна височина си задават въпроса, с какъв ръст ще бъде детето им, а много малки хора се питат, дали и техните деца ще бъдат с нисък ръст. Затова, днешната публикация ще я посветим на връзката на ръста на родителите с този на децата им. Ще разгледаме следните два въпроса:

Прочети още...

Хостингът и домейнът за този сайт са осигурени с любезното съдействие на СуперХостинг.БГ