Среща между КТ „Подкрепа” и Министерството на здравеопазването

На 21.06.2017 г., вторник, президентът на Националната организация „Малки български хора”, инж. Светослав Чернев, взе участие в срещата между КТ „Подкрепа” и Министерството на здравеопазването, инициирана от синдикалната организация.

 

По време на срещата инж. Чернев изказа благодарност към проф. Петров за подписаното споразумение за сътрудничество с ВМА-София и изрази надежда, че сътрудничеството между тях ще продължи в посока създаването на програма за диагностика, лечение и рехабилитация на малките хора. Също така поиска разрешаване на проблема с медицинските изделия и по-конкретно изкуствените стави, медицинските пирони и плаки, които в повечето случаи трябва да бъдат изработени индивидуално спрямо пациента и заплащането им да става от бюджета на държавата.

Президентът на организацията сигнализира министъра и за проблемите в ТЕЛК и призова за повече човечност в решаването на този сериозен проблем, сигнализира за конкретни проблеми в ТЕЛК-Пловдив и поиска проверка по случаите. Участниците в срещата от Конфедерация на труда „Подкрепа” също се включиха в дискусията по темите и подкрепиха направените от инж. Чернев предложения.

Националната организация „Малки български хора” изказва своята благодарност на инж. Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа” и на ръководството на Медицинската федерация за поканата за участие в срещата и за това, че сдружението е асоцииран член на КТ „Подкрепа”.

Хостингът и домейнът за този сайт са осигурени с любезното съдействие на СуперХостинг.БГ