Подкрепа за протестиращите служители в системата на МВР

Вчера, точно на професионалния си празник 5 юли, служителите в системата на МВР – полицаи, жандармеристи и пожарникари, протестираха. За пореден път не ставаше дума само за пари, ставаше дума за достойно оценяване на техния труд, за повече уважение към тях и разбиране на проблемите им. Не е нормално служители, които са отговорни за нашата сигурност и безопасност, да им се налага да си закупуват необходимото оборудване и консумативи – униформи, предпазни костюми и т.н., дори хартията за принтерите и да ползват личните си компютри за служебни цели.

 Нашата организация „Малки български хора” се отнася с разбиране към служители на МВР и ги подкрепяме напълно. Работата ни е сходна с тяхната – ние, както и те, работим с уязвими и рискови обществени групи – възрастни и хора с увреждания. Ние подкрепяме, подпомагаме материално и съветваме нашите членове, а правоохранителните органи трябва да имат информация за рисковите групи граждани, да се грижат за неприкосновеността на домовете им и да ги пазят от посегателства и престъпления.

Всичко това налага присъствието на щатни служители в малките населени места, техника и финансов ресурс, който за съжаление държавата не поема и от това страда обществото. Именно затова подкрепяме този протест, защото България има нужда от силна и обезпечена полиция и жандармерия, пожарна и спасители, за да е защитен вътрешния мир в страната ни.

Хостингът и домейнът за този сайт са осигурени с любезното съдействие на СуперХостинг.БГ