Мач между Национална организация "Малки български хора" и известни спортисти

На 21 септември т.г. ще се проведе демостративен футболен мач между представители на Националната организация „Малки български хора“, известни спортисти и бивши футболисти.


Домакин ще бъде Българският футболен съюз, а срещата ще се състои на Националната футболна база. Тя ще бъде част от „Европейската седмица на спорта“, точно година преди София да се превърне в „Европейска столица на спорта”. Подробности за приятелския мач и имената на участниците ще бъдат оповестени допълнително.

Така президентът Борислав Михайлов и Българският футболен съюз укрепват сътрудничеството между двете организации. То е с няколкогодишна давност и е посветено на усилията за премахването на обществените прегради за хора с увреждания, адаптирането на футболните стадиони и спортните съоражения за хора с увреждания и борбата с дискриминацията.

През 2014 година президентът на Националната организация „Малки български хора“ инж. Светослав Чернев беше награден от президента на Българският футболен съюз Борислав Михайлов с плакет за приноса на развитието на футбола при хората с увреждания в България. Организацията получи топки и екипи.

Хостингът и домейнът за този сайт са осигурени с любезното съдействие на СуперХостинг.БГ