Катя Минчева от Националната организация „Малки български хора“ спечели награда за най-добър солист

Катя Минчева от село Изгрев, община Неделино, спечели сърцата на журито и публиката на третия Международен фестивал за хора с увреждания „Несебър без граници", който се състоя от 30 август до 1 септември. Тя спечели първо място в категорията за народен вокал солово изпълнение. Изпълненията й бяха високо оценени от домакините, за което Община Несебър й присъди парична награда за най-добър изпълнител на фестивала. Това е поредното признание за Катя, която години наред покорява сърцата на хората със своите народни песни.

 

Конкурсната програма включваше различни категории на изпълнителското изкуство и художественото творчество. Те били разпределени в пет категории – вокал, жестово пеене, танц на инвалидна количка, хореография и изпълнение на музикален инструмент.Организацията ни с интерес и вълнение следи всяка изява на Катя. На настоящия фистевал група от няколко члена присъстваше, за да окаже подкрепа и да се наслади на великолепните изпълнения на нашата невероятна певица.

Организаторите на фестивала са община Несебър, Сдружение Център за рехабилитация на хора с увреждания – Караганда, Република Казахстан и Българо-Казахстанска асоциация за подкрепа и интеграция на хора с увреждания,.

Хостингът и домейнът за този сайт са осигурени с любезното съдействие на СуперХостинг.БГ